joi, 9 septembrie 2010

3...2...1...imediat ajung la 0!

Trece şi vacanţa. Dacă pleacă în Franţa cu trenul sau în altă parte, nu ştiu, cert e că afară plouă...şi toamna se instaurează încet încet. Am avut totuşi destul timp să ne bucurăm de soare şi temperaturi fierbinţi. Eu sincer abia aştept să văd pământul acoperit de frunze şi să mă înfofolesc ca să nu îngheţ de frig.
Trece incredibil de rapid timpul când ai ce face. Vacanţa asta nu am stat deloc degeaba.. m-am plimbat şi am vizitat câte puţin din ţărişoara asta. Am fost foarte impresionată de unele zone de la noi absolut superbe. Dacă nu aţi avut ocazia încă, ar fi timpul să vă treceţi pe listuţa de călătorii Maramureşul. Este superb, oamenii sunt minunaţi şi locul în care trăiesc este deosebit. Ce m-a impresionat a fost Memorialul Durerii de la Sighet(poate voi avea un post separat în viitor despre acea închisoare). Uşor te poţi îndrepta spre Bihor, o zonă la fel de frumoasă începând cu Oradea. Nici Banatul nu trebuie ratat - centrul Timişoarei te face să uiţi de multe. Fugitiv am vizitat şi alte oraşe, fiecare frumos în felul său (Satu-Mare, Arad, Lugoj, Severin, Reşiţa, Hunedoara, Sarmisegetuza, Haţeg, Alba, Aiud, Cluj, Reghin, Tg. Mureş, Bistriţa).

Am dat zilele astea pe un profil foarte interesant pe Facebook. Aproape de 300 de locuri frumoase de vizitat în România. M-am uitat la toate acele poze şi spre ruşinea mea de multe nici nu auzisem. Chiar avem o ţară frumoasă din punct de vedere geografic...mai puţin politic.

Aştept să înceapă facultatea.. Mai vrea cineva vacanţă?

Un comentariu:

  1. tara noastra este superba, intr-adevar, insa cei mai importanti sunt oamenii. de ei depind multe, de la politica, despre care ai adus aminte, pana la economie si chiar peisajele frumoase care te mai intampina cand vrei sa te apuci de drumetii. la capitolul oameni avem o problema... majoritatii nu le pasa de ce sa intampla in jurul lor, multi traiesti doar pt azi, nefiind interesati de maine si neavand nimic de invatat din ieri... si avem multe de pierdut. vorba aia "frumoasa tara, pacat ca-i locuita"

    RăspundețiȘtergere