marți, 1 iunie 2010

Eliberează copilul din tine!


Deși se poartă postarea unui astfel de articol înainte cu 2-3 zile de o asemenea sărbătoare pentru ca traficul să fie mult mai mare..eu mereu am făcut invers. Savurez evenimentele și apoi le comentez...probabil pentru că încep să percep altfel lucrurile.
Așa s-a întâmplat și cu Ziua Copilului, 1 iunie. Îmi amintesc că în anii precedenți așteptam cu nerăbdare această zi..ziua în care mă bucuram de vitrina cu jucării ascunsă după un colț în conștientul nostru. Euforică chiar, dimineața trimiteam mesaje și aveam grijă să nu omit să felicit toți cunoscuții care nu au uitat de zilele colorate ale copilăriei.
De când am venit în Iași am tras concluzia că postările mele fac referire mereu la partea negativă a lucrurilor. Așa se anunța și ziua de astăzi: cer plin de nori, aer rece..dar cineva a avut grijă să își amintească și de esența noastră. Am prmit dulciuri de dimineața [specific că dacă ar fi să renunț la orice mâncare, aș renunța doar pentru dulciuri]. Treceam pe stradă și priveam mame cu odraslele de mânuță. Nu mai contau cearcănele, oboseala de pe chip..ci zâmbetul de pe buze, zâmbet antrenat de privirea lor zglobie.
Azi mi-aș fi dorit să fac exces de înghețată, să îmi lovesc picioarele în parcul de joacă.. să fiu plină de cretă colorată. Poate dacă mulți nu s-ar uita ciudat - aș îndrăzni..momentan aștept..să treacă sesiunea.

Lăsați copilul din voi să iasă la lumină!

sursa foto.

8 comentarii:

  1. Hehe... ai revenit... hellcome back. :)

    Cat despre articolul tau... nu stiu, cred ca ar trebui sa iti pese mai putin de ce zic ceilalti si daca tie iti vine sa mergi sa te dai in scranciob sa o faci... iar cei care se uita ciudat si comenteaza ceva n-au decat sa te pupe undeva...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu trebuie sa incercam sa ascundem sau sa negam copilasul din noi... ca vrem sau nu el face parte din noi. Desi cu cat trece timpul noi avem tendinta sa consideram unele lucruri simple din timpul copilariei ca fiind ceva pueril si lipsit de importanta si devenim in timp niste simpli robotei facem o mare greseala.
    Un zambetel de pe fata unui copilas sau pur si simplu o privire sau vorba iti pot face ziua mult mai frumoasa. :)
    Eu unul si acum imi aduc minte de anii copilariei ... probabil daca nu as fi copilarit in acel loc virgin si plin de verdeata nu as mai fi fost cel care sunt acum. O particica din mine si acum alearga pe acele dealuri si campii ori simte fiecare bucatica fascinanta a zilei care poate fi vazuta cu adevarat doar prin ochisorii limpezi ai unui copil.

    P.S.: Se rezolvasi si cu schimbul de legaturi! ;)

    O zi cat mai copilaroasa iti doresc! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Da Bogdan, am revenit..oarecum, Dumnezeu știe când voi mai avea timp să mai postez ceva..în ultima vreme mereu am avut alte preocupări și am neglijat online-ul. Sper să am destulă inspirație și să postez mai des. Cât despre partea cu datul în leagăn, stai fără grijă, nu ratez nici o ocazie :)) chiar săptămâna trecuta mi-am petrecut câteva ore bune clătinându-mă!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc pentru raspunsul promt Movi-4Botoșani..însă nu am reușit să pun micul banner la susținere, pot primi un cod html?

    RăspundețiȘtergere
  5. vom pune cat de curand si codurile de la bannere numai sa ma lamureasca cineva cum se face :D
    am notat si pana la sfarsitul saptamanii o vom face si pe asta! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. din ce a mai ramas din memoria mea..stiam ca sunt programele chiar si pe internet prin intermediul carora incarci imaginea, iar ei iti ofera codul pentru logo, banner, etc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu incerca neaparat sa scrii opere de arta... pur si simplu cand ai putin timp liber intra si scrie ce iti trece prin cap... va fi ok :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie inca imi place sa copilaresc! E placut, e frumos, ne face viata mai frumoasa

    RăspundețiȘtergere