luni, 3 mai 2010

Uneori e prea sus..



 „Ce a fost mai întâi, oul, sau găina?”..nu vreau să intru în discuții științifice, dar cred cu siguranță că răspunsul e găina. Nu cred că acele ouă s-au clocit singure și așa au apărut puișorii. Probabil știți cu toții că în Biblie este specificat că Dumnezeu a lăsat vietăți care s-au înmulțit pe Pământ. La fel și în cazul nostru, întâi a fost mama. De când am fost mici am învățat că totul se rezumă la această ființă, datorită ei ne putem bucura de viață. Pentru noi mama este ceva care a fost dintotdeauna și avem întotdeauna impresia că mereu va fi lângă noi atunci când avem nevoie .. de un cuvânt bun, sau chiar de o mustrare.

Dar totuși cortina cade...

Uneori urăsc că ne-am născut fără termen de valabilitate predefinit. Cunoaștem cu toții data fabricației, dar nu ar fi fost mai interesant să știm din timp și de acea clipă în care ieșim pe de scena prăfuită și plină de așchii a vieții? De ce trebuie să părăsim lumea pământească asemenea unui actor surprins de heblu în timpul monologului? Jocul scenic nu ajută cu nimic având în vedere că pana de curent ce ne îneacă rolul e cel mai imprevizibil lucru cunoscut. 

... e trist, mama face parte și ea din același scenariu..și sosește și pentru ea acea zi în care e cu noi, dar NU E! Îmi place să cred că toate mamele ajung în Rai, că simplu fapt că ne-a dat viață le iartă celelalte păcate, că au un suflet pur, imaculat. Nu avem cum să fim siguri că mamele au fericirea garantată dincolo de culise.

Nu vreau să fiu spectator în acest teatru, nu vreau ca mama să fie alături de mine..de sus, nu vreau să fie atât de sus încât să nu o pot privi, auzi, nu vreau să mă rog la o piatră pe un mormânt, nu vreau să îmi caut liniștea decât în ochii ei negri, în zâmbetul ei, în părul ei castaniu. 

... nu vreau să fiu mamă ... dar e greu să rămâi un copil..


[Condoleanțe Florin!]


sursa foto


3 comentarii:

  1. Foarte frumos articolul... jos palaria...

    Si condoleante prietenului tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. As dori o colaborare, Link Exchange cu blogul tau. Nume 2blackjack Link : http://2blackjack1.wordpress.com/ . Astept un msg din partea ta daca esti de acord. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere