joi, 29 octombrie 2009

Echilibristică

Muşuroi de furnici, sardine într-o cutie, stropii de apă atunci când plouă. Trafic infernal. Aşa sună o zi obişnuită în mijloacele de transport în comun din Iaşi. RATP-urile, o soluţie ieftină din punct de vedere financiar, atunci când ai de ajuns în timp acceptabil la o anumită destinaţie. Se merită totuşi?
"Mersul pe jos face piciorul frumos" poate fi aplicat cu uşurinţă în acest caz. În RATP se pot ţine adevărate lecţii de echilibristică, acestea fiind dotate cu un sistem de frânare foarte eficient. La orice intersecţie te poţi aştepta să cazi în braţele persoanei de lângă tine, acesta fiind un caz fericit.
Momentan mă amuză copios situaţia. Copiii care ies seara de la şcoală şi se imping la intrarea în RATP sunt cei mai haioşi. Fără nici o reţinere ei spun tot ce au pe suflet, cu o ironie pe buze, astfel încât să fie auziţi de toţi cei din autobuz. Aglomeraţia face aproape imposibilă stabilirea unui echilibru ceea ce necesită abilităţi serioase în cazurile cele mai spontane.
În concluzie, dacă nu sunteţi chiar foarte grăbit, puteţi apela fără să ezitaţi la mersul pe jos, care este mult mai sănătos atât pentru noi cât şi pentru natură.

Facem parte dintr-o comunitate...eşuată.